«

Hvorfor jeg elsker dansk musik

Os som danskere har det med at være meget kritiske over for den kultur der kommer ud af vores land, hvor ting som danske film ikke altid får den bedste holdning tilknyttet sig ude blandt danskerne. Ved musik er det også sådan, men dog alligevel heldigvis ikke. Jeg er selv stor fan af dansk musik og mener at vi har nogle yderst kompetente kunstnere, som også til tider viser i udlandet at vi faktisk godt kan finde ud af at lave musik i vores danske land.

Der er som altid med musik mange facetter inden for dansk musik, dog er der et par genrer som er gennemgående og har forskellige storhedsperioder inden for den danske musikscene. Især rock har altid haft et stort hjerte blandt danskerne og dette så vi også i løbet af 90erne, hvor dansk rock fik sit gennembrud og nogle af de navne som stadigvæk står som de allerstørste i dag kom frem. Det er også nogle af de bands der har gjort at jeg blev så vild med musik som jeg er i dag. Da jeg voksede op var jeg bidt af rock og især dansk rock da det var lettilgængeligt og jeg kunne relatere til det. Bands som Kashmir og Dizzy Miss Lizzy har været helt fundamentale for mig og jeg mener også at de laver musik der er værd at spille mere internationalt, hvilket desværre ikke sker så tit.

Efter hele rockbølgen som dog stadigvæk bevæger sig fik vi meget dansk rap og popmusik, hvor hele spektret inden for dansk musik blev udgivet og vi så et par danske sangskrivere som har gjort det helt fantastisk. Selvom der er mange der ikke er helt vilde med det som Nik og Jay laver, så mener jeg at de er vigtige for dansk musik og at de faktisk har nogle tekster der gør at de er værdige til den placering blandt de bedste i Danmark som de har – især hvis man går i arkiverne og finde noget af det rapmusik som de i sin lavede inden de gik over til rendyrket pop. Det er sjovt at høre disse kunstnere som er gået hen og blevet et ikon for mainstream at de har lavet noget helt andet før dette og man vil kunne se det med rigtige mange danske musikere.

Jeg er personligt stolt over den musikscene vi har i Danmark. Der er masser af gode festivaler og lignende for talentfulde bands, hvor de får lov til at udfolde sig på den store scene. Det er fantastisk at se de muligheder man har som musiker her i landet og jeg følger også interesseret med når der dukker nogle nye talentfulde bands op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>