«

»

Charmen ved livekoncerter

Som fan er musik er det også meget naturligt at være fan af livemusik. Dette er jeg også og jeg føler at der er kæmpe forskel i hvordan man oplever musik når man oplever det live kontra på en cd eller en plade. Jeg tager så ofte til koncerter eller livesessions så tit jeg kan, da det er dette der tit er med til at definere musik for mig.

Der er mange ting der gør at koncerter giver en bedre musikalsk oplevelse kontra det at høre musikken igennem en cd. For det første er det der åbenlyse – nemlig stemningen. Jeg har været til mange typer af koncerter igennem mine år og selvom det har været lige fra stille og rolige akustiske kunstnere til store rockmusikanter, så er der bare en hel anden stemning ved at høre en koncert live. Ved det akustiske er det normalt den intime stemning og måden hvorpå man kan se hvordan musikeren benyttet sit instrument som et håndarbejde og gør sig ekstra meget ud af at få det hele til at lyde korrekt. Ved de større koncerter er det selvfølgeligt den energi både bandet og også tilskuerne bringer med sig.

Jeg har tit hørt folk sige at de ikke rigtig gider koncerter da de finder det dyrt for at høre noget musik de lige så godt kunne høre igennem internettet eller radioen. Jeg finder det lidt ærgerligt at man ikke gider give live koncerter en chance og har sådan en holdning. Alle har selvfølgelig ret til deres egne holdninger med musik og jeg kan godt forstå at nogle ønsker at høre det i hjemme eller hvor de nu føler sig tilpas frem for at stå mellem adskillige tusinde mennesker og skråle til ens stemmebånd er hæs.

Der er bare nogle magiske øjeblikke ved koncerter og de kan komme selv ved bands man måske ikke forventer det. Jeg har hørt en del store navne i år, men det øjeblik der stadigvæk tog mig mest med storm var dette da Mew optrådte på Roskilde. Det var en helt fantastisk koncert, hvor der var vild god stemning med godt vejr og en fantastisk setliste. Det er egentlig ikke et band jeg hører så meget mere, men det passede fint ind i programmet og jeg tænkte at jeg hellere måtte give det en chance. Jeg blev nærmest væltet bagover af stemningen og musikken der bare var spot on. Det er en koncert jeg ofte tænker tilbage på med rigtige gode minder og som har været utrolig berigende for mig og en oplevelse jeg ikke ville være foruden set i bakspejlet. At det var en af mine bedste oplevelser når det ikke normalt er noget jeg hører, viser også noget af charmen ved live musik. Jeg tager ind og har en middelmådig forventning og kommer ud med en hel anden oplevelse rigere i baggagen.

Det er selvfølgeligt ikke sådan med alle koncerter, men det er rigtig tit man oplever at det er nogle af de mindre bands og det man normalt ikke hører der gør det bedst. Derfor er det også tit jeg anbefaler folk at tage til nogle af de koncerter der kommer på de lokale spillesteder rundt omkring hvor man kan få billig indgang og komme ind og få en oplevelse man måske ikke havde forventet i første omgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>